tiistai 13. maaliskuuta 2018

Halloumi-bataattiburgerit

Purilaisesta tuli niin paksu, että ei ollut toivoakaan syödä sitä niin kuin hampurilaisia yleensä syödään. Mutta ai että oli maukasta ja hyvää! Bataatti hampurilaisen välissä (eikä lisukkeena) oli mulle ihan uusi ajatus, mutta varsin käyttökelpoinen. Bataattiviipaleet olisi kylläkin voinut ehkä mieluummin laittaa uuniin paahtumaan. Paistoin niitä parilapannulla ikuisuudelta tuntuneen ajan (varmaan ainakin kolminkertaisesti ohjeeseen nähden) ja silti viipaleet olivat minun makuuni turhan rouskuvia. Korianterilla maustettu avokado-majoneesikastike sopi aivan älyttömän hyvin muihin aineksiin.



Ainekset:
200 g halloumia
1 suuri bataatti
1 punainen chili
kourallinen tuoretta minttua
2 tl sitruunankuoriraastetta
¼ dl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
Kastike:
1 avokado
2 rkl majoneesia
kourallinen tuoretta korianteria
¼ dl limettimehua
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
4 hampurilaissämpylää
2 punaista paprikaa
kourallinen rucolaa

Viipaloi halloumi 8 viipaleeksi. Viipaloi bataatti (älä kuori). Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Silppua minttu. Kuori ja viipaloi avokado. Viipaloi paprikat.

Laita halloumi- ja bataattiviipaleet kulhoon. Sekoita joukkoon chili, minttu, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja oliiviöljy. Anna maustua 30 minuuttia.

Paahda paprikaviipaleita 225-asteisen uunin grillivastusten alla, kunnes ne alkavat mustua ja kupruilla.

Muusaa avokado ja sekoita joukkoon majoneesi, korianteri ja limettimehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna parilapannu. Paista bataattiviipaleita n. 5 minuuttia molemmin puolin, kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Paista halloumia minuutin verran molemmin puolin.

Levitä avokadokastike hampurilaissämpylöiden pohjapaloille. Nosta päälle halloumia, bataattia , paprikaviipaleita ja rucolaa. Nosta sämpylän kansi päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti