sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Maitojäätelö

Ei tämä kyllä maultaan hävinnyt yhtään muutaman viikon takaiselle kermajäätelölle. Oikeastaan radikaalein ero oli mielestäni jäätelön koostumuksessa: maitojäätelö suli paljon kermaista serkkuaan nopeammin. Toisaalta se voi olla hyväkin asia; tämän sai suoraan pakastimesta nostettuna pyöriteltyä palloiksi. Puolet jäätelöstä laitoin omaan kippoonsa vaniljajäätelönä ja puoleen sekoitin mansikkaa niin että sain siitä tehtyä mansikkajäätelöä. Mutta kyllä minä niin mieleni pahoitin jäätelöä valmistaessani, kun onnistuin polttamaan Kiehu-maidon pohjaan. Ikinä ennen ei niin ole käynyt enkä ymmärrä miksi se nytkään kärähti, kun ei levy edes ollut täysillä. Ihan sen takia ostin Kiehua, ettei sitä tarttisi hämmennellä.



Ainekset:
4 dl Kiehu-maitoa
½ vaniljatanko
2 kananmunan keltuaista
½ dl glukoosisiirappia
½ dl sokeria
ripaus suolaa
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Mittaa maito teräskattilaan. Halkaise vaniljatanko, rapsuta siemenet joukkoon. Lisää myös halkaistun tangon palat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.

Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä n. 10 min. Sekoita välillä kuorettumisen estämiseksi.

Poista vaniljatangon palat. Sekoita keltuaiset, glukoosisiirappi, sokeri ja hyppysellinen suolaa kulhossa. Lisää seos vaniljamaitoon ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna seos kiehumispisteeseen samalla hämmentäen. Anna seoksen jäähtyä esim. vesihauteessa. Sekoita muutamia kertoja jäähtymisen aikana.

Vaahdota vaniljakastike jämäkäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahto vaniljakastikkeeseen. Vatkaa sen verran, että seos on tasaista. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan ja siirrä sitten jäätelömassa pakastimeen pariksi tunniksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti