perjantai 15. joulukuuta 2017

Paahdettu tomaattikastike

Sen verran sain vielä ittestäni irti tälle illalle, että tekaisin tomaattikastikkeen huomista ruokaa varten. Itte tehty kastike kun on yleensä miljoona kertaa parempaa kuin purkista kaadettu, eikä tämäkään tee poikkeusta sääntöön. Sitä paitsi tämä oli hyvin helppo valmistaa ja laittaa uuniin hautumaan. Pizzakastikkeeksi tehtynä voisi ehkä sipulit silputa vähän pienemmiksi. Tai ehkä jopa ajaa jäähtyneen kastikkeen sauvasekoittimella tasaiseksi.



Ainekset:
400 g kuorittuja tomaatteja (tölkistä)
1 iso sipuli (tai 2 pienempää)
4 valkosipulinkynttä
1 ruukku basilikaa
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja

Kaada kuoritut tomaatit uunivuokaan liemineen. Murskaa hieman haarukalla.

Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Silppua basilika.

Lisää sipulit, basilika, oliiviöljy, mausteet ja kirsikkatomaatit uunivuokaan. Sekoita kevyesti. Paahda 225-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Murskaa kastike haarukalla. Anna jäähtyä ja säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti