lauantai 30. joulukuuta 2017

Mausteiset lammas-keftat

Jauhelihaa eri muodossa. Tämä tosin on taas vaihteeksi lammasta, mutta kumminkin. Vielä en ole maistanut, mutta ainakin mausteet ovat erinomaiset. Odotukset siis ovat korkealla. Keftojen pitäisi oikeasti olla pikku puikuloita, jotka ovat keskeltä paksumpia kuin reunoista. En jaksanut ruveta taiteilemaan, joten nämä ovat nyt ihan tavallisten pikkupihvien muodossa.



Ainekset:
800 g karitsan jauhelihaa
2 sipulia
1 tl kurkumaa
½ tl kanelia
2 tl juustokuminaa
1 ½ rkl sormisuolaa
50 g pinjansiemeniä
½ dl rusinoita
1 nippu lehtipersiljaa
2 kananmunaa
2 rkl voita paistamiseen

Kuori ja silppua sipuli. Silppua lehtipersilja, sekä lehdet että varret.

Sekoita kaikki ainekset voita lukuun ottamatta isossa kulhossa tasaiseksi massaksi. Vaivaa niin, että lihan rakenne rikkoutuu ja kaikki ainekset sekoittuvat hyvin toisiinsa.

Muovaa massasta pienehköjä, paksuja pihvejä. Kuumenna voi pannulla ja paista keftat molemmin puolin kauniin värisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti