perjantai 6. lokakuuta 2017

Sokeriliemeen säilötyt luumut

Niitä luumuja riittää edelleenkin… Pakastin on jo tupaten täynnä ja samoin on kaikki sukulaistenkin pakastimet. Jotain muuta siis täytyi keksiä luumuille, jotka alkoivat jo pikkuhiljaa mädäntyä. Yhden satsin kuivasin juuri ostamallani sieni- ja kasvikuivurilla, mutta kuivatuista ei tainnut tulla kovin hyviä. Tämän satsin päätin yrittää jalostaa säilykkeiksi. Katsotaan, mitä näistä tulee. Liemi ainakin oli maukasta, vaikken rommin ystävä olekaan.



Ainekset:
1 kg luumuja
6 dl vettä
1 dl tummaa rommia
3 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
1 tähtianis

Puolita luumut ja poista kivet. Laita luumut suureen lasipurkkiin.

Halkaise vaniljatanko. Mittaa kattilaan vesi, rommi ja sokeri. Lisää sekaan vaniljatanko, kanelitanko ja tähtianis. Kuumenna seos ja anna kiehua, kunnes sokeri on kokonaan sulanut.

Poista liemestä vaniljatanko, kanelitanko ja tähtianis. Kaada liemi luumujen sekaan. Sulje kansi hyvin ja anna luumujen maustua kylmässä vähintään pari päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti