perjantai 27. lokakuuta 2017

Rousku-ohrasalaatti

Ensi syksynä täytyy ehdottomasti ottaa projektiksi haaparouskut ja niiden suolaaminen. Tämäkin salaatti oli ihan mahtavaa, kävisi ateriasta melkein vaikka yksinään. Ohra tuo salaattiin kivasti ruokaisuutta.



Ainekset:
250 g suolattuja rouskuja
¾ dl rikottuja ohrasuurimoita
2 dl vettä
1 punasipuli
200 g ranskankermaa
ripaus mustapippuria
(ripaus suolaa)

Laita ohrasuurimot likoamaan veteen yön yli. Liota myös suolasienet, vaihda sienien vesi välillä pariin kertaan.

Kuori ja silppua sipuli. Puristele sienet kuiviksi ja silppua ne halutun kokoisiksi paloiksi. Lisää sipulisilppu ja valutettu ohra. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mustapippuri. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna vetäytyä tunnin verran jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti