lauantai 7. lokakuuta 2017

Pistaasipähkinä-fetajuustodippi

Menee taas pelkiksi ylistyssanoiksi, mutta kun ei muutakaan voi. Tämä levite oli aivan superhyvää. Ohjeeseen olisi kuulunut chiliä, mutta unohdin sen kauppaan. Samoin pyydettiin tarvittaessa lisäämään suolaa, mutta fetasta ja pistaaseista tuli jo itsestään sen verran suolaa että sitä ei todellakaan ollut tarpeen lisätä. Tämä vielä huomiseksi aikuisten pöytään, niin eiköhän suolaiset tarjoilut ole siinä.



Ainekset:
100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
¾ dl oliiviöljyä
300 g fetaa
kourallinen tilliä
2 kourallista korianteria
1 valkosipulinkynsi
3 rkl maustamatonta jogurttia
2 tl sitruunankuoriraastetta
¼ dl sitruunamehua

Silppua tilli ja korianteri. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.

Surauta pistaasipähkinät ja oliiviöljy monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon feta, yrtit, valkosipuli, jogurtti, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste.

Käytä konetta, kunnes seos on mukavan karkeajakoista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sormisuolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti