sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Inkivääri-kanapyörykät

Tuoksu on ihanan inkiväärinen ja valkosipulinen. Valitettavasti vain olin arvioinut taas ruokien menekin hiukan yläkanttiin, ja jääkaapissa odottaa edelleen muutaman päivän annokset muita ruokia. Koska broilerinjauhis oli menossa vanhaksi, päätin pyöräyttää pyörykät jo valmiiksi ja kipata ne sitten pakkaseen odottamaan loppuviikon ruokailuja.



Ainekset:
2 kananmunaa
4 kevätsipulia
3 valkosipulinkynttä
800 g broilerinjauhelihaa
4 rkl inkivääritahnaa
1 kaurasämpylä
4 rkl kalakastiketta
3 rkl soijakastiketta
mustapippuria
Voiteluun:
2 rkl seesamiöljyä

Silppua kevätsipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Murustele leipä.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kaikki muut ainekset. Sekoita hyvin.

Muotoile taikinasta läpimitaltaan n. 5 cm pyöryköitä. Voitele pyörykät seesamiöljyllä ja kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kauttaaltaan kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti