tiistai 14. helmikuuta 2017

Aura-pekonicoleslaw

Ihanan pekoninen coleslaw. Sopii loistavasti riisin ja lihapullien lisukkeeksi.



Ainekset:
500 g punakaalia
200 g porkkanaa
1 iso punasipuli
½ tl suolaa
¼ dl limettimehua
170 g sinihomejuustoa
170 g pekonia
Pikamajoneesi:
1 kananmuna
1 ½ dl rypsiöljyä
2 tl sinappia
2 tl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
mustapippuria

Suikaloi kaali, raasta porkkanat ja viipaloi sipuli. Laita isoon kulhoon. Lisää suola ja limen mehu. Sekoita.

Valmista majoneesi. Mittaa kaikki ainekset mittakannuun tai muuhun kapeaan, korkeareunaiseen astiaan. Laita sauvasekoitin astian pohjalle ja nosta soseuttaen rauhallisesti ylös, jolloin majoneesi emulgoituu.

Sekoita majoneesi ja murennettu sinihomejuusto salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Paahda pekoni rapeaksi kuivalla pannulla. Nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Leikkaa pekoni veitsellä pieneksi rouheeksi. Ripottele coleslawn pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti