sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Pitaleivät

Tämä oli muuten hyvä pitaleipäresepti, paitsi että leivistä tuli onnettoman pieniä. Taikina-annos kannattaa tuplata ja tehdä siitä neljä pitaleipää, niin leivistä tulee sen kokoisia että niitä voi ruveta täyttämään.



Ainekset:
1 ½ dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
¾ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja sen verran jauhoja, että taikinasta tulee kiinteä. Vaivaa lopuksi öljy taikinaan.

Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi ja vaivaa se sitten hyvin leipomisalustalla.

Leivo taikinasta neljä pyöreää palloa. Anna pallojen levähtää muutama minuutti ja kauli ne melko paksuiksi kakkaroiksi (n. 15 cm halkaisijaltaan). Aseta leivät pellille leivinpaperille ja anna kohota vähän aikaa.

Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia. Leikkaa leivät saksilla reunasta auki ja täytä taskut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti