lauantai 14. tammikuuta 2017

Mansikka-raparperimousse

Huomisen jälkkäri. Hitusen tietysti maistoin jo kuormasta ja totesin, että kelpaa. Kelpaa hyvinkin. Sen lisäksi että tätä voi syödä ihan sellaisenaan, tätä voisi käyttää vaikka hyydykekakun täytteenä. Tässä oli hyvin paljon samaa kuin lempparirahkassani joskus 80-luvulla: siinä matalassa purkissa myydyssä mansikkarahkassa, joka ei oikeastaan ollut ihan rahkaa vaan jotain mousse-tyyppistä suussasulavaa jälkkäriä. Seuraavalla kerralla täytyy laittaa muutama liivatelehti enemmän. Tällä määrällä mousse ei hyytynyt käytännössä ollenkaan. Olisin tykännyt, jos tämä olisi ollut koostumukseltaan lohkeavaa. Mutta maku oli koostumuksesta huolimatta aivan ihana.



Ainekset:
200 g mansikoita
200 g raparperia
1 ½ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
100 g maitorahkaa
2 palaa valkosuklaata
3 liivatelehteä

Mittaa kattilaan sokeri, (vesi,) mansikat ja pilkottu raparperi. Vettä ei tarvitse lisätä, jos käytät pakastemansikoita ja –raparperia. Keitä, kunnes ainekset ovat pehmenneet. Anna jäähtyä hyvin. Soseuta sauvasekoittimella.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon rahka ja raastettu valkosuklaa. Kaada raparperi-mansikkaseos kermavaahtoon, mutta jätä hiukan sivuun liivatteita varten. Kiehauta sivuun jätetty raparperi-mansikkaseos ja liuota siihen liivatteet. Anna liivateseoksen jäähtyä ja vatkaa se sitten kermaseoksen joukkoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.

Anna hyytyä vähintään 2 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti