maanantai 15. elokuuta 2016

Pihlajanmarjahyytelö

Kilo pihlajanmarjoja on kätevästi aika lailla kakkapussillinen. Koiran kakkapussit kun kulkevat aina lenkillä mukana, niin niihin on hyvä keräillä luonnon antimia. Kyllä ne kantarellitkin lenkin ajan pärjäävät muovipussissa, testattu on… Kilosta marjoja en kuitenkaan saanut likikään kuutta desiä mehua, niin kuin pikaisesti laskettuna ohjeen mukaan olisi pitänyt. Kaksi desiä oli lähempänä totuutta. Vaan ei se mitään, onneksi olin kerännyt marjoja kaksi pussillista, niin sain samalla vaivalla vähän enemmän hyytelöä. Mehun mitattuani totesin, että mehua tuli kahdesta marjakilosta melkoisen tarkkaan 3 dl. Käytin hyytelöön siis 300 g hillosokeria. Maku on mukavan kirpakka ja hyytymisen toivon tapahtuvan, kunhan hyytelö jäähtyy. Jos tämä onnistuu, niin tätähän täytyy tehdä lisää talvisten liha- ja kaaliruokien kumppaniksi.



Ainekset:
1 kg (n. 2 l) oranssinpunaisia pihlajanmarjoja
2 dl vettä 200 g
n. 600 g hillosokeria (100 g / dl mehua)

Huuhdo juuri kypsyneet marjat ja keitä niitä vedessä kannen alla kunnes mehu irtoaa ja marjojen väri vaalenee. Siivilöi mehu ja mittaa kattilaan.

Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä hiljalleen, välillä varovasti sekoittaen, 10 minuutin ajan.

Kuori vaahto ja tee hyytelökoe, eli tipauta lusikallinen hyytelöä kylmälle lautaselle. Jäähdytä jääkaapissa, vedä lusikalla vako keskelle. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Tölkitä kuumennettuihin pieniin lasitölkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti