sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Hampurilaissämpylät

Nämä tein jo valmiiksi vapun hampurilaisia varten. Tulipa muhkeita ja hyväntuoksuisia hampurilaissämpylöitä! Koko satsi menee pakkaseen odottamaan vappuaattoa.



Ainekset:
1 dl maitoa
1 dl vettä
1 rkl sokeria
25 g hiivaa
1 kananmuna
0,8 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Pinnalle:
0,25 dl maitoa
2 rkl seesaminsiemeniä

Lämmitä vesi-maitoseos kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja liuota joukkoon hiiva. Vispaa seokseen kananmuna, suola ja kaksi desiä jauhoja. Sekoita muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kuuteen osaan. Pyöritä palloiksi ja paina pallot litteiksi. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Sivele sämpylät maidolla ja ripottele päälle siemeniä. Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä peittämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti